Օրվա բաղադրատոմս. Կաթնաշոռային թխվածք` սպիտակ շոկոլադով

Չնայած այս ուտեստը անվանում են թխվածք, այն իր համով հիշեցնում է նուրբ, ամպի նման թեթև սուֆլե:

Այս թխվածքի առավելությունը օդային կրեմային կազմվածքն է և սպիտակ շոկոլադի թեթև համը: Եթե դուք չեք սիրում կաթնաշոռ ոչ մի ձևով, ապա այս տարբերակով այն ձեզ անպայման դուր կգա:

Թխվածքի համար ավելի լավ է օգտագործել անյուղ կաթնաշոռ և 15% յուղայնությամբ թթվասեր: Հատիկավոր կաթնաշոռն անպայման պետք է անցկացնել քամիչով: Եթե հետևեք բոլոր խորհուրդներին, ապա թխվածքը կստացվի այնպիսին, ինչպիսին որ ակնկալվում է:

Բաղադրիչներ․

– Կաթնաշոռ՝ 250 գր
– Սպիտակաձավար՝ 2 ճաշի գդալ
– Ձու 1 հատ
– Կաթ 200 մլ
– Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
– Սպիտակ շոկոլադ՝ 50 գր

Պատրաստման եղանակը․

 

Բլենդերում հարում եք կաթնաշոռը, կաթը, սպիտակաձավարը, շաքարավազը:

Ավելացնում եք ձու, խառնում:

Շոկոլադը բաժանում եք մասերի, խառնում կաթնաշոռային զանգվածի հետ:

Խառնուրդը լցնում եք նախապես սերուցքային կարագով քսված կաղապարի մեջ:

Եփում եք 200 աստիճանի տաքացրած ջեռոցում՝ 30 րոպե:

Եթե դուք շատ քաղցրասեր եք, կարող եք մատուցելուց առաջ վրան խտացրած կաթ քսել:

Այն կարելի է ուտել և տաք և սառը վիճակում:

Բարի ախորժակ։

Նյութի աղբյուրը՝/Citylife.am/