Օրվա բաղադրատոմս. Շոկոլադե թխվածքաբլիթ` ծիրանաչրով

Թխվածքաբլիթը ստացվում է բավականին նուրբ, փխրուն:

Ծիրանաչրի փոխարեն կարող եք օգտագործել սալորաչիր: Ինչպես նաև խմորի մեջ կարող եք ավելացնել ընկույզ:

Բաղադրիչների նշված քանակից ստացվում է 30-40 հատ:

Բաղադրիչներ.

– 100 գր սերուցքային կարագ
– 100 գր շաքարավազ
– 2 ձու
– 30 գր կակաո
– 200 գր ծիրանաչիր
– 2 թեյի գդալ փխրեցուցիչ
– 250-300 գր ալյուր:

600x580

Պատրաստման եղանակը.

1. Ծիրանաչիրը մանր կտրատել:

600x580

2. Կարագը խառնել շաքարավազի հետ:

600x580

3. Ավելացնել ձու: Խառնել:

600x580

4. Ավելացնել կակաո: Խառնել:

600x580

5. Ավելացնել ծիրանաչիրը: Խառնել:

600x580

6. Ավելացնել փխրեցուցիչը և ալյուրը, հունցել խմորը:

600x580

7. Ջեռոցի թավայի վրա դնել թխելու համար նախատեսված թուղթը կամ կարագ քսել:

8. Խմորից պատրաստել փոքրիկ բլիթներ, դնել թավայի վրա:

600x580

9. Դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ: Թխել 15-20 րոպե:

Մատուցելիս կարելի է վրան շաքարավազի փոշի անել: Բարի ախորժակ:

Նյութի աղբյուրը/Citylife.am/