Կարկանդակ «Հմայք» ՝ 10 րոպեում

Այս կարկանդակն, իրոք, շատ հեշտ է թխել և բաղադրիչների, և պատրաստման առումով:

Այն կարելի է պատրաստել տարբեր լցոնումներով կամ ջեմով, կարևորը՝ լիցքը ջրիկ չլինի:

Պատրաստման համար անհրաժեշտ են․

Մածուն՝ 0,5 լ
Ձու՝ 2 հատ
Փխրիչ՝ 2 թեյի գդալ
Խնձոր՝ 1 հատ
Բանան՝ 1 հատ
Շաքարավազ՝ 1 բաժակ
Ալյուր – 3 բաժակ։Պատրաստման եղանակը․

Խառնիչով խառնում ենք մածունը, ձուն, ալյուրը, շաքարավազը, ավելացնում եք փխրիչը:

Լցնում ենք նախօրոք կարագով քսած և սպիտակ հացի փշրունքներով լցվաց տարրայի մեջ:

Վերևը շարում ենք մրգերն այնպես, ինչպես դուր է գալիս:

Տարրան դում ենք մինչև 180 աստիճան տաքացված ջեռոցի մեջ և թողնում այնտեղ 20-30 րոպե:

Եփվածությունը կարելի է ստուգել ատամ մաքրելու փայտիկով։

Բարի ախորժակ:

Նյութի աղբյուրը՝/Citylife.am/